Ät kött barn, potatis har vi hemma!
Julbordet dignar över av animaliska produkter som får det att vattnas runt gomseglet. Skinka, salami, kalkon, köttbullar, prinskorv och alla andra härligheter ska få samsas om utrymmet i min väldiga magsäck.
Glöm inte snapsen!
Snapsens historia. Det finns uppgifter om att brännvin fanns i Sverige redan på 1400-talet. Det kallades då för aqua vitae, livets vatten. En av brännvinskryddningens föregångare var kurfurstinnan Anna av Sachsen. När hon dog tog hon drygt 180 hemliga recept med sig i graven. Hon gjorde blandningar på bland annat skelettben, gäddögon och älgklövar. Detta var på 1500-talet och dagens kryddningar är betydligt mer aptitliga.
Låt oss hoppas att kvällens snapsar inte spetsats med dessa otäckheter.
Into The Twilight
2 kommentarer:
Snyft, jag vill också njuta av julbordets härligheter och fylla min något mindre magsäck med alla delikatesser oavsett fast eller flytande. Istället får jag sitta och invänta en eventuell magsjuka ( även om jag i skrivande stund mår som en prins(korv)!!! Kan dock tro att kollegor inte skulle uppskatta min närvaro i kväll!!
/Camilla
Skit i dom!!!
Skicka en kommentar